Sivut

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mediavälineet

Vain renkejä, ei isäntiä!


Digitaalinen äänentallennin



Multimediatyöskentelyä varten kannattaa koululle hankkia pienikokoinen digitaalinen äänentallennin. Itse olen käyttänyt omaa tallenninta (Olympus LS-5), jonka loistava äänenlaatu riittää  musiikkiesitystenkin tallentamiseen. Tallennus tapahtuu SD-muistikortille ja tallennusmuodon voi valita PCM-, MP3- tai WMA-muodosta. Oppilasprojekteissa olen käyttänyt vähän tilaa vievää MP3-muotoa. Äänitiedostoja voi sitten muokata ja editoida nauhurin mukana tulevalla ohjelmistolla. Erittäin suositeltava hankinta!

Kyseinen malli maksaa n. 200€, mutta digitaalisen sanelukoneen saa halvimmillaan muutamalla kympillä.

Digivideokamera


Nykyiset digivideokamerat ovat kooltaan erittäin pieniä ja tallentavat korkealaatuista teräväpiirtokuvaa joko kameran sisäiseen muistiin tai erilliselle muistikortille. Tallennettujen tiedostojen löytäminen on helppoa, mikä helpottaa huomattavasti jälkikäsittelyä. Koosta kertoo se, että esimerkiksi koulumme Panasonic-kamera mahtuu takin taskuun ja painaa vain reilut 200g. Mainiosta kuvanlaadusta saa käsityksen esim. oheisesta linkistä luokkamme Toukolan uutistuutti-videoon. Hinnatkaan eivät enää ole este hankinnalle, kun 200-300 € saa jo kelpo välineen.

Kameran mukana tulee yleensä editointiohjelma. Videoiden editointiin on tarjolla useita hyviä ohjelmia, itse olen käyttänyt Macin mukana tulevaa iMovie-peruseditoria. Mac-käyttäjille siinä on helposti omaksuttava ohjelma, joka riittää peruskäyttöön mainiosti. PC- ja Linux-käyttäjille löytyy myös monia hyviä ohjelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti